Microsoft 365 bedrift: Hva er det og hvorfor er det relevant?

En effektiv løsning

For mange organisasjoner tilbyr Microsoft alt en ansatt trenger for effektiv intern kommunikasjon og samarbeid, inkludert e-post, sosiale nettverk, direktemeldinger, online møter, personlig skyfildeling og bedriftsportaler. Hele formålet med 365 er å gi selskaper en plattform der de kan gjøre alt arbeidet som kreves av interne IT-team, og administrere det eksternt. Serveradministrasjon utføres av Microsoft, noe som sparer deg for tid og forbedrer effektiviteten til å drive en lønnsom virksomhet.

Det finnes flere typer 365 løsninger, der Microsoft 365 og Office 365 ofte er et foretrukket valg for små og store bedrifter. For organisasjoner der mobilarbeid er viktig, er tilgang til appene og filene du trenger i Office uvurderlig. Arkiverte e-poster og dokumenter er tilgjengelige for alle ansatte, slik at de kan jobbe hvor som helst med Internett-tilgang. Lokalt lagret betyr at filer er tilgjengelige fra en hvilken som helst enhet, uavhengig av plassering eller internettforbindelse. Hvis du jobber eksternt, uten internettforbindelse, har du og arbeidsstyrken muligheten til å jobbe eksternt. Denne tilgangen er spesielt nyttig for selskaper med eksterne ansatte basert på flere steder, eller hvis du har ansatte som trenger å reise og få tilgang til data eksternt.

En av de viktigste fordelene med abonnementsbasert programvare som Microsoft og Office 365 er at den automatisk oppdaterer deg til de nyeste sikkerhetsoppdateringene, uten behov for manuelle oppdateringer eller tillegg. I tillegg til de kjente verktøyene og tjenestene du allerede bruker i dag, for eksempel Word, Excel og PowerPoint, vil du også motta tilleggsverktøy som Exchange, SharePoint og Teams. Under koronapandemien har de fleste av oss brukt teams i jobb eller skolesammenheng, og nå er det kanskje daglig praksis.

Microsoft 365 Business eller Enterprise: forklart

I bunn og grunn bygger begge tjenestene på samme prinsipper og mye av de samme funksjonene som vi alle er kjent med. Allikevel er det noen vesentlige forskjeller som vil ha en innvirkning på hva som passer best for et selskaps behov. Er du usikker på hva du burde velge, ta gjerne kontakt med oss her.

Microsoft 365 Business:

Alle Business planene (basic, standard og premium) inkluderer nett- og mobilversjoner av Office-produktene, inkludert Outlook, Word, Excel, PowerPoint og OneNote. Dette inkluderer sky-SaaS-nettversjonene av disse appene og Android- og iOS-appversjonene, selv om du kanskje trenger oppdaterte enheter for å bruke disse. Alle Business planene inkluderer også e-post- og kalenderadministrasjon. E-postinnboksen din har en grense på 50 GB. Du får ditt eget firmanavn for e-posten din. Du får tilgang til Outlook via nettet og med Exchange. Du får møte- og kalenderledelse, og selvfølgelig får du fjernadministrasjon fra hvor som helst, mobil og nett.

For lagring og deling av filer får du OneDrive med 1 TB lagringsplass for bedriften din. Ved å lagre direkte i skyen får du synkroniserte filer. Du kan gi gjestetilgang eller gjestekoblinger til filer, og du kan angi filtillatelser for sikker deling. Alle planer får også Microsoft Teams tilgang med videosamtaler som er vert for 250 brukere, ubegrenset kommunikasjon og muligheten til å lage teambaserte intranettsteder ved hjelp av SharePoint.

Det som skiller business standard og premium fra basic er muligheten til å ha office applikasjonene på PC / Mac. Dette vil si at med Business Basic får man bare tilgang til online versjonene av applikasjonene.

Hva har Business Premium som de andre planene ikke har?

 • Avanserte sikkerhetsfunksjoner, inkludert Office 365 Advanced Threat Protection for å forhindre null-dagers trusler, malware, krypto-lockers og andre angrep.
 • Remote wipe for enheter som går tapt eller blir stjålet ved hjelp av Selective Wipe fra Intune.
 • Appbeskyttelse for Office-mobilapper for å forhindre uautorisert kopiering og lagring av informasjon.
 • Ikke-kopier og ikke-send direktiver og andre funksjoner for administrasjon av informasjonsrettigheter.
 • Windows Defender Exploit Guard for å forsterke virksomheten din mot potensielle sikkerhetsbrudd.
 • Styrket sikkerhet med Windows Defender.
 • Langsiktig sikkerhet og arkivering med Exchange Online Archiving.
 • En installasjonsveiviser for å enkelt konfigurere Windows 10, Android og iOS-enheter for en standardisert forretningskonfigurasjon.
 • Forenklet policy-kontroll for Windows 10-PCer.
 • Automatisk distribusjon av Office-apper til Windows 10-PCer når de er konfigurert.
 • Automatiske Windows- og appoppdateringer.
 • Sikkerhetspolicyer og enhetsadministrasjon med Intune-programvare.

Microsoft 365 Enterprise:

I likhet med Business har Enterprise tre forskjellige pakker. I motsetning til Business er den grunnleggende Enterprise-pakken, E1, mye mer begrenset sammenlignet med de to andre. Igjen har Microsoft sin egen sammenligningstabell her hvis du vil se mer. Vær oppmerksom på at Business-pakkene ble sortert slik at den venstre raden er billigst, mens hos Enterprise er den høyeste raden den billigste.

E1 inkluderer de nettbaserte versjonene av Office, samt mobilapp-versjonene, men inkluderer ikke stasjonære versjoner. E1 inkluderer også Outlook og Exchange, men ikke bestillinger. Enda viktigere, E1 er begrenset til bare en 2 GB innboks og har ingen Outlook-integrasjon for Exchange, og ingen telefonsvarer. E1 har Teams-tilgang, men har ikke lydanrop og har ikke tilgang til utvidelsen av telefonsystemet. Den har også SharePoint, men tillater ikke postbokser, personlige nettsteder eller skjemaer, og har en grense på 2 GB per bruker og 10 GB delt plass.

E1 får også tilgang til Yammer, OneDrive, Stream og Sway. På toppen av det har du tilgang til Power Apps, Power Automate, Planner og To Do for oppgavebehandling og forretningsprosesser.

For enhets- og appadministrasjon har alle enterprise planene Windows Enterprise, Microsoft 365 Admin Center, Intune, Autopilot og Endpoint Configuration Manager. De får også Windows Hello, Credential Guard og Direct Access, pluss tilgang til Azure Active Directory Premium-planen. Trusselsbeskyttelse inkluderer Advanced Threat Analytics og Windows Defender.

Til slutt har også alle Enterprise-versjoner BitLocker, Azure Information Protection P1, Microsoft Secure Store og Security and Compliance Center.

Så hva får E3 og E5 til å skille seg ut? De får tross alt alt som E1 har.

E3 og E5 får også dette inkludert.

 • Skrivebordsversjoner av alle Office-appene, og opptil 5 enheter per bruker som ligner på forretningsplanene.
 • Tilgang til bestillinger for funksjoner for avtale- og møteledelse.
 • Tilgang til MyAnalytics, en del av Microsofts plattform for produktivitetssporing og innsikt.
 • Microsoft 365 Data Loss Prevention.
 • Noen høyere caps på ting som lagring av e-post.

Og selvfølgelig har E5-planen noen tilleggsfunksjoner som bare den øverste Enterprise-planen får.

 • Tilgang til lydsamtalene og delene av telefonsystemet til Teams.
 • Power BI Pro, en annen del av produktivitets- og analyseplattformen.
 • Tilgang til den andre Azure Active Directory Premium-planen.
 • Avansert trusselsbeskyttelse i Microsoft, Microsoft 365 og Azure.
 • Cloud app sikkerhetsfunksjoner og kontroll.
 • Avansert samsvarskontroll med eDiscovery, Customer Lockbox, Data Governance, Service Encryption og Privileged Access Management.

Hvordan velge riktig plan

Hver bedrift er forskjellig, så det blir vanskelig å fortelle deg her hva den beste planen er for virksomheten din. Du kan alltid kontakte oss for en konsultasjon. For å hjelpe deg med å bestemme deg, kan du stille deg selv noen spørsmål.

Har organisasjonen din mer enn 300 brukere? I så fall må du følge en av Enterprise-planene. Forretningsplanene, til og med toppnivåplanene, er begrenset til 300 brukere.

Trenger organisasjonen lokale stasjonære installasjoner for Office-programmer? Mange bedrifter i dag fungerer bra med de skybaserte versjonene av Word, Excel og Outlook. Noen selskaper har imidlertid brukere som jobber fjernkontroll, som reiser, eller som ellers ikke alltid har tilgang til en stabil internettforbindelse. Å bruke en kontorapp på en webplattform med ustabilt internett er en øvelse i frustrasjon, så du vil unngå Enterprise E1- eller Business Basic-planene, ettersom de ikke inkluderer stasjonære lisenser.

Trenger organisasjonen mer enn bare de grunnleggende kontorappene? Hvis alt du virkelig trenger er tilgang til Office på eksisterende datamaskiner, men du ikke trenger ting som enhetsadministrasjon, avansert sikkerhet eller team, kan du sannsynligvis gjøre det bra med den eksisterende Office Apps-planen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Feil brukernavn eller passord