Google vet at langsom lasting kan ha en ødeleggende innvirkning på brukeropplevelsen til nettsteder, så det bør ikke komme som en overraskelse at søkegiganten verdsetter hastigheten på nettstedet. Raske nettsteder skaper lykkeligere brukere, og som vi har sett i interne studier, reagerer nettsteder raskere og besøkende bruker mindre tid der. Google vet at viderekobling av folk til et treglastende nettsted kan ha en negativ innvirkning på brukeropplevelsen, og det er derfor det legger stor vekt på sidehastighet når den identifiserer rangeringen.

Mens selskaper lanserer nettsteder av en rekke årsaker, spiller hastigheten på nettsteder en viktig rolle i den generelle suksessen til deres virksomheter på Internett. En rekke studier har bevist at hastigheten på nettstedet har en direkte innvirkning på konverteringsfrekvensen til selskaper. Gitt kjøpernes skiftende atferd, er det ingen fare for å overse viktigheten av nettstedets hastighet.

Nettsteder og sider som tar tid å laste inn i nettleseren, blir til slutt kjørt ut av brukerne. Faktisk viser studier at 40% av folk forlater nettstedet sitt hvis det ikke er lastet inn på mindre enn tre sekunder. Dette viser bare viktigheten av rask innlastning.

Den første måten ytelsen til nettstedet påvirker brukeropplevelsen avhenger av hvor besøkende på nettstedet prøver å få tilgang til innholdet ditt i utgangspunktet. Rask innlastning fører til en bedre brukeropplevelse, mens langsom hastighet på nettstedet fører til en dårligere brukeropplevelse. Årsaken til at hastigheten på nettstedet er en slik rangfaktor er at det er et tegn på kvaliteten på brukeropplevelsen og det er nettopp dette Google bruker for å rangere nettsider i organiske søk.

Bedrifter i dag ønsker å glede sine besøkende med en flott brukeropplevelse. Etter hvert som teknologien vokser, blir brukerne raskere og utålmodig, og de fleste av dem er ikke villige til å vente to sekunder på at en webside skal lastes inn. Sakte nettsidehastigheter kan avskrekke brukere, og de vil bytte rivaler hvis de er misfornøyde med sidens hastighet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Feil brukernavn eller passord